AjankohtaistaHippolis tiedottaa

Hevosalan yhteinen kuntavaaliohjelma julkaistu – tutustu materiaaleihin ja vaikuta

Vuoden 2021 kuntavaalien äänestyspäivä on sunnuntai 13. kesäkuuta, ja vaaleissa punnitaan jälleen tärkeitä asioita: poikkeusaikoina nousevat entistä tärkeämmäksi teemat hyvinvoinnista, yhteisöllisyydestä, turvallisesta tulevaisuudesta ja ympäristöstä. Nämä ovat kaikki teemoja, jotka ovat lähellä hevosalan ja hevosihmisten arkea ja ajatusmaailmaa päivittäin. Yhdessä viestimällä hevosala tekee asiaa tutummaksi niin tuleville päättäjille kuin äänestäjille.

Hevosalan järjestöt Suomen Hippos, Hippolis, MTK ja Suomen Ratsastajainliitto ovat yhteistyössä laatineet hevosalan kuntavaaliohjelman, jonka tavoitteena on, että kunnallisessa päätöksenteossa on mukana hevosalaa tuntevia henkilöitä. Keskusjärjestöt tekevät valtakunnallista edunvalvontatyötä hevosalan eteen, ja alueelliset toimijat ovat avainasemassa paikallisessa vaikuttamisessa.

Suomessa on 75 000 hevosta, jotka liikuttavat ja koskettavat yli 600 000 suomalaista. Faktatiedon jakamisella kartutetaan eri tahojen tietämystä
ja ymmärrystä hevosalan yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta sekä lisätään hevosalan näkyvyyttä mediassa ja yhteiskunnassa laajemmin.

Hevosalan kuntavaaliohjelma keskittyy viiteen teemaan, joissa tuodaan esille hevosen ja hevosalan merkitystä yhteiskunnalle:

  • Hevosala on merkittävä elinkeino
  • Hevonen työllistää
  • Hevonen luo vetovoimaisia asuinympäristöjä niin kaupungissa kuin maaseudulla
  • Urheilu, harrastus- ja nuorisotoiminta – hevosalalla tasapuolista ja tasa-arvoista
  • Hevonen luo hyvinvointia

Hippoliksen sivuille on avattu oma Kuntavaalit -sivu, josta löydät materiaalia synnyttämään ajatuksia ja tukemaan hyviä päätöksiä myös kuntavaalien alla. Olitpa äänestäjä, ehdokas tai ehdokkuutta suunnitteleva, löydät sivuilta hevosalan toimijoiden yhteisen kuntavaaliohjelman sekä tilastoja ja muuta materiaalia hevosalan vaikuttavuudesta. Valmiin materiaalin lisäksi Hippos, Hippolis, MTK ja Ratsastajainliitto järjestävät koulutuksia jäsenilleen sekä alan toimijoille vaikuttamistyöhön sekä hevosalan viestintään liittyen. Lisäksi on viikottaisia somekampanjoita, joiden avulla lisätään tietoisuutta hevosalasta – sinäkin voit osallistua jakamalla näitä eteenpäin.

Hevosalan yhteisen viestin vieminen on jokaisen hevosihmisen asia. Kerro, kysy, keskustele, vaihda ajatuksia!

Mukailtu Suomen Hippoksen tiedotteesta 31.3.2021