Hippolis tiedottaa

Forssan seudun hevosviikko – nyt ensimmäistä kertaa!

Hevoset tulevat ihmisten luokse!

Forssan seudun hevosviikkoa vietetään nyt ensimmäistä kertaa 12.-19.9.2021. Viikon aikana hevoset viedään ihmisten luokse; kouluihin, päiväkoteihin ja palvelukoteihin. Lisäksi hevosia pääsee aistimaan mm. talleilla, raviradalla ja Forssan kaupungin keskustassa.

Hevosviikko alkaa sunnuntaina 12.9.2021 hevoskulkueella Forssan keskustassa. Tule katsomaan uljaita ratsukoita ja suloisia poneja kadun varteen. Seuraavan viikon aikana tapahtuu paljon eri puolilla Forssan seutua. Kaikki hevosista kiinnostuneet ovat tervetulleita tapahtumiin ja järjestetäänpä Ypäjän Hevosurheilumuseolla historiallinen ja tarinallinen iltakin. 


Viikon päätapahtumat ovat Tammavaltikka lauantaina 18.9. Pilvenmäen raviradalla sekä sunnuntaina 19.9. Hevoset Forssassa -ilmaistapahtuma lapsiperheille. Tuolloin hevoset valtaavat Mylly- ja Rantapuiston Forssan keskustassa. Paikalle on tulossa kymmeniä hevosia. Hevoset esittäytyvät näytöksissä sekä erilaisissa aktiviteeteissa. Lisäksi niitä pääsee rapsuttelemaan ja aistimaan kaikilla aisteilla. Perheen pienimmille löytyy lisäksi kepparirata ja talutusratsastusta. Paikalla on myös alueen yrittäjiä ja yhdistyksiä kertomassa mm. kuinka pääset aloittamaan hevosharrastuksen ja mitä kaikkea hevosala pitää sisällään.

Erilaisten tapahtumien avulla on viikon aikana tarkoitus tuoda esille hevosten tuottamaa iloa ja hyvinvointia sekä kertoa hevosalan harrastusmahdollisuuksia että itse alasta.

Tapahtuman järjestää Hippolis yhteistyössä Hevoshäme – ja Hevostellen -hankkeiden kanssa. Lisäksi yhteistyökumppaneina on seudun yrityksiä, yhdistyksiä sekä harrastajia.

Hevoset Forssassa -tapahtuma järjestetään sunnuntaina 19.9.2021 klo 10-16 Forssan Mylly- ja Rantapuistossa. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Forssan seudun hevosviikko ja Hevoset Forssassa -tapahtuma

Tähän hankkeeseen olemme saaneet avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä