Hippolis tiedottaa

Educa-messuilla kiinnostusta hevosiin – hevosten koulu- ja luokkien tallivierailut arvottu

Tammikuun loppupuolella Messukeskuksessa järjestetyillä Educa-messuilla Hevostellen – hevonen ja luonto liikuttaa -messuosastolla kävi ilmi opettajien kiinnostus saada hevonen vierailemaan koululla tai koululuokan retki tallille. Osasto toteutettiin yhteistyössä: Hevostellen-hanke, Hippolis, Ypäjän Hevosopisto, Suomen Hippos ja Suomen Ratsastajainliitto.

Hevostellen Educa-messuilla 2020
Kuva: Messuosastolla tässä Erja Andersson, Hevosopisto & Erja Mattila, Hevostellen/Hippolis. Messuosaston taustakankaan kuva:
Johanna Vaurio-Teräväinen, Photography by Johanna.

Järjestetyssä arvonnassa toiveen mukaisen retken voittivat seuraavat tahot.
Mahdollisista koululaisten kuljetuksista vastaa koulu.
– Peipon koulu, Porvoo
– Kirkonkulman koulu, Humppila
– Luksia: Valma, Kirkkonummi
– Kartanon koulu, Järvenpää
– Vuosaaren alueen koulut, Helsinki
– Ehnroosin koulu, Mäntsälä
– Westend Playschool, Espoo
– Ahmon koulu, Siilinjärvi
– Sipoonlahden koulu, Sipoo
– Ilolan koulu, Vantaa

Hankkeen toimesta otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti näihin tahoihin järjestelyjen käynnistämiseksi ja vierailujen toteuttamiseksi kevään 2020 aikana.

Muille kiinnostuksensa osoittaneille avataan Kummihevosista ja/tai talleista haku helmikuun aikana.

Lisäksi osastolla arvuuteltiin suljetussa lasipurkissa olevien hevosenkengännaulojen määrää (218), vastausten joukosta lähimmäksi arvasivat Rauni Hakkarainen ja Anna Mäntymäki. Lisäksi muiden osallistujien kesken arvottiin vielä kolme kirjaa lisää, onnekkaat olivat Ylva Erävuoma, Päivi Niemi ja Pauliina Kanervo. Arvontapalkinnot eli Heppastelua-lastenkirjat postitetaan voittaneille.

Lisätiedot:
Sanna Mäki-Tuuri, puh. 040-733 8081, sanna.maki-tuuri@hippolis.fi
Erja Mattila, puh. 045- 111 7754, erja.mattila@hippolis.fi

Hevostellen – hevonen ja luonto liikuttaa -hanke on Hippolis – hevosalan osaamiskeskuksen toteuttama, jossa ovat mukana myös Suomen Ratsastajainliitto, Hevosopisto ja Suomen Hippos. Ohjausryhmässä ovat mukana myös SRL/Nuoret Päättäjät, 4H, Metsähallitus, Ulko-opettajat ry, Anun Arkki, AiKa-talli ja Kartanon koulu Ypäjältä. Tähän hankkeeseen on saatu avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä, joka tarkastelee hanketta vuosittain ja päättää jatkorahoituksesta. Hankkeen kesto on alustavasti 5/2019 – 4/2022.