Hippolis tiedottaaYleinen

Hevostellen – hevonen ja luonto liikuttaa -opeopas julkaistu


Hevosala Educa-messuilla 27.-28.1.2023

Educa on Pohjoismaiden johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Messukeskuksessa Helsingissä. Mukana ovat yhdessä Hevostellen – hevonen ja luonto liikuttaa -hankkeen toimesta Hippolis, Hevosopisto, Suomen Ratsastajainliitto ja Suomen Hippos.

Tervetuloa tutustumaan uunituoreeseen Hevostellen -opeoppaaseen osastolle ja nettiin! Opas on 56-sivuinen maksuton materiaali monipuolisella hevosteemalla. Messuilta saat sen maksutta ständiltä mukaasi! Opas löytyy myös netistä ladattavana www.hippolis.fi/opeopas.

Hevostellen löytyy messuilla osastolta 6t61 pohjoisen sisäänkäynnin lähettyviltä.

Hevonen soveltuu monin eri tavoin koulujen opetukseen. Luonnossa ja eläinten kanssa oleminen on ilmiöoppimista. Hevosen kanssa, ja tallilla, voit oppia monenlaisia taitoa. Tunnetaidot voisi mainita erittäin tärkeinä. Hevosen pystyy sovittamaan lähes kaikkiin oppiaineisiin. Opeopasta lisämateriaaleineen voi hyödyntää suunniteltaessa koululaisten vierailuja talleille ja hevosten tai ponien kouluvierailuihin. Oppaasta löydät myös case-esimerkkejä Harrastamisen Suomen mallista hevoskerhoihin sovellettuina,

Molempina päivinä osastolla on myös ohjelmaa tietoiskujen merkeissä:

PE 27.1.

klo 11 -Uusi Hevostellen – Hevonen ja luonto liikuttaa -opeopas, julkistaminen, erityisopettaja Aila Kajander, Aika-talli & projektipäällikkö Erja Mattila, Hippolis – hevosalan osaamiskeskus

klo 15 -Hevostalouden opiskelu HAMKissa, agrologiopiskelija Johanna Äähälä

klo 17 -Tunnetaitojen vahvistaminen sosiaalipedagogisen hevostoiminnan avulla, Aila Kajander, KM, erityisluokanopettaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja, AiKa-talli.

LA 28.1.

klo 11 -Hevosalan opintomahdollisuudet ja tapahtumat Hevosopistolla, markkinointipäällikkö Sini Mansikka

klo 13.30 -Nepsy-lapset ja nuoret hevostoiminnassa, Aila Kajander, KM, erityisluokanopettaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja, AiKa-talli.

klo 15 -Uusi Hevostellen – Hevonen ja luonto liikuttaa -opeopas, esittely, erityisopettaja Aila Kajander, Aika-talli & projektipäällikkö Erja Mattila, Hippolis – hevosalan osaamiskeskus

Messuille on vapaa pääsy, mutta rekisteröityminen vaaditaan. 
Lisätietoa messuista: https://educa.messukeskus.com/.

Tervetuloa!
Lisätietoa: www.hippolis.fi/opeopas & IG: @hevostellen_hanke 

#hevostellen #ilokasvaaliikkuen #täyttähevoselämää

Tiedustelut:
Erja Mattila, p. 045–111 7754, erja.mattila@hippolis.fi
Sanna Mäki-Tuuri, p. 040-7338081, sanna.maki-tuuri@hippolis.fi

Hevostellen – hevonen ja luonto liikuttaa -hanke on Hippolis – hevosalan osaamiskeskuksen toteuttama, jossa ovat mukana myös Suomen Ratsastajainliitto, Hevosopisto ja Suomen Hippos. Tähän hankkeeseen on saatu avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.