Hippolis tiedottaa

Hevosalan valmiusryhmä tallien hätätilanteisiin

Hevoset tarvitsevat jatkuvaa ja säännöllistä ruokintaa, hoitoa ja ulkoilua. Koronavirustilanne voi vaarantaa hevosten hyvinvoinnista huolehtimisen esimerkiksi yrittäjän tai henkilökunnan sairastumisen vuoksi.

Kuva: Sonja Holma

Hippolis – Hevosalan osaamiskeskus ry on ryhtynyt koordinoimaan hevosalan vapaaehtoisten alueellista valmiusryhmää, jonka kautta talleille olisi saatavissa tuurausapua nopeastikin. Mukana yhteistyössä ovat Suomen Ratsastajainliitto, Suomen Hippos, Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry, Suomen Ravivalmentajat ry sekä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK.

VAPAAEHTOINEN: Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi oheisesta linkistä.
Toimitamme tarkemmat ohjeet toiminnan käynnistyessä vapaaehtoisten suojaamiseksi.

TALLINPITÄJÄ: Tee selkeä ennakkosuunnitelma ja selvitä varahenkilöt, jotka vastaavat hevosten hoidosta silloin, jos sinä tai henkilökuntasi sairastuu. Ota selvää lomituspalvelujen saatavuudesta. Nyt korkea aika tehdä suunnitelma poikkeustilanteiden osalta.
Jos tarvitset hätäapua, ota yhteyttä Hippoliksen henkilökuntaan.

Laadi tallin ja hevosten hoitoon tarkka ja kirjallinen ohjeistus ennakkoon. Sairaana et voi oleskella samassa tilassa tai olla muuten läheisessä kontaktissa tuuraajan, lomittajan tai vapaaehtoisen auttajan kanssa.

MTK:n TöitäSuomesta -palvelusta palvelusta löytyy myös tuurausapua.

Laura Mäkelälammin vinkit yrittäjille ohjeiden laatimiseksi:  
– Piirrä suuntaa antava pohjapiirustus tallista ja sen lähiympäristöstä, kuten käytössä olevista tarhoista.
– Numeroi karsinat loogisessa järjestyksessä ja nimeä tarhat.
– Numeroi hevoset, esim. numeroitu teippi riimuun. Listaa kunkin hevosen tuntomerkit mahdollisen numeroinnin puuttuessa. Mahdollisuuksien mukaan ota valokuvat hevosista ja lisää kuvat hoito-ohjeisiin.
– Tee kirjallinen lista hoito-ohjeista, sisältäen mm. ruokinta-ohjeet ja tarhausjärjestyksen + muu oleellinen tieto, esim. mahdolliset käsittelyongelmaiset jne. Älä jätä oleellisia asioita tuuraajan itse huomattavaksi.