Hippolis tiedottaa

Hevosala esillä ensimmäistä kertaa Educa-messuilla 24.-25.1.2020

Educa on Pohjoismaiden johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma. Hevosala osallistuu messuille nyt tiettävästi ensimmäistä kertaa. Mukana ovat yhdessä Hevostellen – hevonen ja luonto liikuttaa -hankkeen toimesta Hippolis, Hevosopisto, Suomen Hippos ja Suomen Ratsastajainliitto.

Kohtaa hevonen

Hevostellen –hanke kannustaa järjestämään kohtaamisen mahdollisuuksia hevosten kanssa, viemään hevosia kouluvierailulle tai vastaavasti kutsumaan koululuokan tallille käymään. Projekti toteuttaa materiaaleja opettajille sekä yrittäjille ja hevosten omistajille.

”Tavoitteena on tavoittaa uusia hevosharrastajia yhä pienenevistä ikäluokista”, kertoo hankkeen koordinaattori Sanna Mäki-Tuuri. ”Jokainen kosketuspinta hevosiin on lapsille tärkeä, sitä kautta on mahdollista sytyttää kiinnostus. Hevosharrastus paitsi liikuttaa ja ulkoiluttaa, samalla voidaan oppia tärkeitä sosiaalisia ja tunnetaitoja.”

Hevosyrittäjät ja hevosenomistajat ovat tervetulleita tämän puitteissa lähtemään mukaan kampanjaan, hippolis.fi/hevostellen voi ilmoittaa kiinnostuksesta ja Hevostellen -hanke toimii kohtauttajana. Tai mikäli tiedät jo valmiiksi sopivan yhteistyökoulun, yhteystiedot ilmoittamalla voit liittyä postituslistalle ja tilata materiaaleja.

Yksi vaihtoehto on myös oman hevosen ilmoittaminen Kummihevoseksi.  Tämä tarkoittaa ennalta sovittua vapaamuotoista yhteydenpitoa sovitun ajan hevosen kuulumisista valitun tai etsittävän kohteen kanssa. Kohteita voivat olla juuri koulut, mutta myös esim. päiväkodit tai vanhainkodit. 

Vuonna 2020 Ratsastajainliitto juhlii satavuotista taivaltaan ja yhtenä teemana onkin juuri hevosen kohtaaminen.

Hevostellen löytyy messuilla osastolta 6r19 pohjoisen sisäänkäynnin lähettyviltä. Molempina päivinä osastolla on myös ohjelmaa tietoiskujen merkeissä:

perjantai 24.1.

klo 11 Hevosalan koulutus Hevosopistolla ja Vermon Ravikoulun palvelut, markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Erja Andersson, Hevosopisto

klo 17.15 Tunnetaitoja tallilla – sosiaalipedagoginen hevostoiminta, SPHT® -ohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja, erityisopettaja, KM Aila Kajander, AiKa-talli

lauantai 25.1.

klo 11 Poniraviharrastus ja raviurheilun nuorisotoiminta, nuoriso- ja koulutustoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää, Suomen Hippos

klo 14 Tunnetaitoja tallilla – sosiaalipedagoginen hevostoiminta, SPHT® -ohjaaja,neuropsykiatrinen valmentaja, erityisopettaja, KM Aila Kajander, AiKa-talli

Messuille on vapaa pääsy, mutta rekisteröityminen vaaditaan. 
Lisätietoa messuista: https://educa.messukeskus.com/.

Lisätietoa hankkeesta: www.hippolis.fi/hevostellen & IG: @hevostellen_hanke 

#hevostellen #ilokasvaaliikkuen #srl100 #täyttähevoselämää

Hevostellen – hevonen ja luonto liikuttaa -hanke on Hippolis – hevosalan osaamiskeskuksen toteuttama, jossa ovat mukana myös Suomen Ratsastajainliitto, Hevosopisto ja Suomen Hippos. Ohjausryhmässä ovat mukana myös SRL/Nuoret Päättäjät, 4H, Metsähallitus, Ulko-opettajat ry, Anun Arkki, AiKa-talli ja Kartanon koulu Ypäjältä. Tähän hankkeeseen on saatu avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä, joka tarkastelee hanketta vuosittain ja päättää jatkorahoituksesta. Hankkeen kesto on alustavasti 5/2019 – 4/2022.