Yleinen

Forssan seudun hevosviikko järjestetään toista kertaa 14.-22.5.2022

Hevosviikko on koko perheen tapahtumaputki, joka tuo Forssan seudun hevosalan ja asukkaat yhteen. 14.—22.5.2022 järjestettävän hevosviikon aikana voi nähdä ja kokea hevosen Forssan keskustassa, Pilvenmäen raviradalla, Ypäjän Hevosopistolla ja monilla alueen hevostalleilla.

Forssan seudun hevosviikko koostuu useista koko perheelle sopivista ja pääosin maksuttomista tapahtumista. Lauantaina 14.5. klo 11-12 voi tavata Forssan torilla haliponin Hessu – tule moikkaamaan! Samana viikonloppuna Ypäjän Hevosopistolla käydään lauantaina ja sunnuntaina nuorten suomenhevosratsujen laatuarvostelukarsinnat.

Maanantaina 16.5. joissain alueen hevosyrityksissä pidetään avoimet ovet. Tiistaina 17.5. ponit ja hevoset suuntaavat paikallisiin päiväkoteihin ja kouluihin. Keskiviikkona 18.5. avaa Hevosurheilumuseo Hevosopistolla ovensa kiinnostuneille ja jatkoksi lähdetään kulttuuriohjaaja Juha Erolan vetämälle,  ohjatulle perinnelaidunkierrokselle Hevosopiston uniikkiin ympäristöön. Torstaina 19.5. Pilvenmäki pitää kaikille avoimen verkkotilaisuuden, jossa jaetaan Kuninkuusravikuulumisia ja kuullaan ensimmäistä kertaa myös Kuninkuusraviviikon Hevosalan Areenasta.

Lauantaina 21.5. 13 Pilvenmäellä juostaan ravit, ja nimikilpailuina ovat Pilvenmäki Maraton ja Pilvenmäki Special (pääsymaksu). Raviradan ravintola Valtikassa tarjoillaan lähiruokalounas. Lauantaina ja sunnuntaina Ypäjällä järjestetään kansalliset valjakkoajokilpailut, joita pääsee seuraamaan molempina päivinä klo 9 alkaen.

Viikon päätteeksi hevoset palaavat Forssaan

Sunnuntaina 22.5. klo 10—14 hevosviikko huipentuu Hevoset Forssassa -tapahtumaan. Mylly- ja Rantapuistossa järjestettävä tapahtuma on suunnattu koko perheelle eikä sinne ole sisäänpääsymaksua. Paikalla on poneja ja hevosia hevosia, rotuesittelyjä, näytöksiä, keppihevosrata ja askartelupiste. Päivän aikana voi tehdä löytöjä heppakirppiksellä, osallistua pop-up -heppakerhoon ja käydä talutusratsastuksella (talutusratsastus ja -ajo maksullisia.) Tapahtumassa voi tavata myös alueen hevosyrittäjiä ja ratsastusseuroja, joilta saa kattavasti tietoa alueen hevostelumahdollisuuksista ja siitä, miten aloittaa hevosharrastus.

“Hevosviikon ideana on viedä hevoset ihmisten lähelle, jopa yllättäviin paikkoihin. Jotta saamme hevosalalle ja eri lajien pariin uusia harrastajia, pitää tarjota mahdollisuuksia kohdata hevonen. Hevosviikolla sitä toteutetaan eri tavoin”, kertoo Hippoliksen toiminnasta vastaava Erja Mattila. Hän kuvailee viime vuoden tapahtumaa onnistuneeksi: “Ensimmäinen hevosviikko sai hyvää palautetta. Päiväkodeissa oltiin hevosvierailuista innoissaan! Päätapahtumassa ”Hevoset Forssassa” pääsi myös lähelle hevosta ja se sai paljon kiitosta.”

Lisätietoja 

Erja Mattila, Hippolis   
045 111 7754, erja.mattila@hippolis.fi                      

Sanna Mäki-Tuuri, Hippolis
040 733 8081, sanna.maki-tuuri@hippolis.fi


Hevosviikon ohjelman löydät osoitteesta https://www.hippolis.fi/forssan-seudun-hevosviikko/
Hevoset Forssassa: https://www.hippolis.fi/hevosetforssassa/