Vapaaehtoisia kaivataan

Hevoset valtaavat Forssan seudun syyskuussa!

Syyskuun 12.-19. vietetään Forssan seudun hevosviikkoa ja kutsumme kaikki hevosista kiinnostuneet niin ammattilaiset, harrastajat, yrittäjät kuin yhdistykset mukaan toteuttamaan tätä huikeata viikkoa ja tuomaan hevoset kaikkien tietoisuuteen ja lähelle.
Tapahtumasta on tarkoitus tehdä vuosittainen.

Viikko alkaa sunnuntaina 12.9.2021 hevoskulkueella Forssan keskustassa. Kulkueeseen etsitään vielä 4-5 asiaan soveltuvaa ratsukkoa sekä mahdollisia ajohevosia/-poneja. Mukana voi olla myös seurat edustettuina kävellen, esim. yhtenäisin asustein. Hevosia voi myös kulkea taluttaen. Kulkue kulkee ns. muun liikenteen seassa kuitenkin siten, että risteyksissä on liikenteenohjaajat (tarvitaan myös vapaaehtoisia) ja kulkueen edessä ja perässä kulkee järjestämämme auto. Reitin pituus on noin 1,4 km ja se lähtee linja-autoaseman takaa soraparkkikselta kiertäen Ankkalammin ja palaten Kartanonkatua pitkin lähtöpaikkaan. Sivun allaidassa on tarkempi reittikartta.
Mitä vaaditaan: Liikennevarma hevonen, osaamistasolla yms ei väliä.

Maanantaille tarjotaan tilaisuutta yrityksille esitellä toimintaansa avoimet ovet -tapahtumien kautta. Toivottavasti tämä sopii mahdollisimman monelle ja pystytte lähtemään tähän mukaan. Mukaan ilmoittautuneet tallit, tai muut, listataan ohjelmaviikon nettisivuille sekä tietysti somessa informoidaan. Kellonajan saa jokainen päättää itse eikä mitään ns. ihmeellistä vaadita – lähinnä tarjotaan mahdollisuutta ihmisille tulla tutustumaan talliin ja hevosiin.
Mitä vaaditaan: Ilmoittakaa lomakkeen kautta (sivun alareunassa) kellonaika avoimille oville sekä mahdollinen ohjelma (ei tarvitse olla mitään erityisohjelmaa)

Tiistaina viedään hevosia ja poneja Forssan seudun päiväkoteihin ja kouluihin sekä keskiviikkona palvelukoteihin. Näille on mennyt viesti tapahtumasta ja he voivat ilmoittautua vierailukohteeksi. Sinä taasen voit ilmoittautua mukaan vierailijaksi. Ilmoittautuneita palvelukoteja on jo neljä (Forssa, Jokioinen, Tammela, Ypäjä) ja päiväkoteja sekä kouluja yhteensä 11. (Forssa 6, Jokioinen 2, Humppila 1, Tammela 1, Ypäjä 1). Meiltä löytyy myös jakomateriaalia nimenomaan kouluihin ja päiväkoteihin.
Mitä vaaditaan: Rauhallinen hevonen / poni, jota lapset pääsevät rapsuttelemaan. Ei ajoa tai talutusratsastusta. Kesto noin 0,5h, mahdollisesti kauemmin jos useampi ryhmä. Meiltä saa lapsille jaettavia kortteja ja tehtävävihkosia.

Torstaina vietetään Hevosurheilumuseolla iltaa historian ja tarinoiden ympärillä. Tätä tapahtumaa voi vinkata tutuille, jotka ovat historiasta kiinnostuneita.

Perjantaina on Pilvenmäellä ravit ja lisäksi järjestämme tapahtuman Elonkiertoon teemalla ”Hevosten tuottama hyvinvointi”. Ravit jatkuvat lauantaina Pilvenmäellä ja Ypäjällä kisataan lisäksi pe-su Ypäjä Horse Show ja Pohjola Grand Prix -finaalin merkeissä.

Sunnuntaina 19.9. sitten räjähtää! Viemme hevoset Forssan keskustan Mylly- ja Rantapuistoon! Siellä on lapsiperheille suunnattu ilmaistapahtuma Hevoset Forssassa klo 10–16. Paikka sijaitsee  kaupungintaloa vastapäätä ja jatkuu siitä Loimijoen rantaa Rantapuistoon päin. Idyllinen paikka.

Tapahtumassa on tarkoitus esitellä niin hevosia kuin hevosalaa. Sinne aidataan nurmipohjainen näytöskenttä, noin 25 x 40-45m. Hevosia tarvitaan sekä näytöksiin, aktiviteetteihin että ihan vaan näytille. Sekä vapaaehtoisia. Ilman teitä tästä ei synny tapahtumaa. Nyt on näytön paikka – turhaan ei Forssan seudusta puhuta hevosvoimaisena paikkana!

Hevosia ja vapaaehtoisia tarvitaan mm.

 • Estenäytökseen (ei mitään suuria esteitä ja tarkistetaan pohja ensin yhdessä)
 • Raviponinäytökseen, 2-3 valjakkoa, myös mahdollisesti monté
 • Poniagilityyn, miel. poneja ja lapsia/nuoria, rata helppo
 • Rotuesittely, toivomme mahdollisimman montaa eri rotua näytille
 • Ajo-/valjakkonäytös ja/tai ohjasajonäytös
 • Mitä muuta teillä olisi tarjota? Saa vapaasti ehdottaa, ideoidaan yhdessä!

Lisäksi aitauksiin tarvitaan kilttejä, soveltuvia poneja ja hevosia., joita pääsee mahdollisesti silittämään, joitain ehkä harjaamaan/letittämään/maalaamaan jne. Voivat olla myös samoja, joita esiintyy näytöksissä.

Lisäksi alueelle tulee keppihevosrata (4H), talutusratsastusta, mahd. ajelutushevonen/-poneja, ulkopeli/askartelupiste, kengitysnäytös, vikellyspukki. Onko tähän listaan lisää ehdotuksia?

Etsimme myös innokkaita vapaaehtoisia ilman hevosta erilaisiin tehtäviin. Tarjolla olevia tehtäviä ovat esimerkiksi:

 • aluerakentaminen ja -purku
 • järjestyksenvalvontatehtävät
 • liikenteenvalvonta
 • neuvonta
 • tapahtuma-alueen yleisilmeen ylläpito
 • näytösalueen järjestäjä
 • avustamista muissa tehtävissä, esim. kouluvierailut hevosten kanssa

Jos sinulla on erityisosaamista tai kokemusta tapahtuman vapaaehtoistyöstä – kerro siitä meille!

Yritykset ja yhdistykset saavat tulla tapahtumaan ilmaiseksi esittelemään toimintaansa.

Hevoset Forssassa –tapahtuma-alue rakennetaan lauantaina 18.8., jolloin tarvitaan avustajia rakentamiseen. Sunnuntaina 19.9. vapaaehtoisia tarvitaan pääasiallisesti aikavälillä 8.00–18.00.  Purku aloitetaan välittömästi tapahtuman jälkeen sunnuntaina ja purku jatkuu mahdollisesti vielä maanantaina.
Mitä vaaditaan: Intoa ja halua tuoda hevosia ja alaa esille 🙂 Yleisötapahtumaan soveltuvia hevosia ja poneja.

Vapaaehtoiset saavat toimihenkilöasusteen, keittoruoka- ja kahvilipun sekä vapaalipun Pilvenmäen raveihin.

Tervetuloa mukaan tekemään ensimmäistä Forssan seudun hevosviikkoa!

Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ linkistä, jos pystyt osallistumaan vapaaehtoisena hevosen kanssa.

Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ linkistä, jos pystyt osallistumaan vapaaehtoisena ilman hevosta.

Huom! Vastuukysymysten vuoksi vapaaehtoisten tulee olla tapahtuman aikaan vähintään 16-vuotiaita. Lisäksi alaikäiset tarvitsevat huoltajan suostumuksen.

Lisätietoja hevosviikon vapaaehtoistoiminnasta antaa Erja Mattila, erja.mattila@hippolis.fi tai puh. 045 111 7754

Kulkueen reitti