• på svenska
  • in English
  • Suomi
     

Tervetuloa kehittämään tallisi lantahuoltoa

Tervetuloa tutustumaan Innohorse – tallityökalun lantahuolto -osioon. Näiden sivujen tarkoitus on auttaa sinua hevosyrittäjänä parantamaan tallisi lantahuoltoa.

Toimivan lantahuollon järjestämiseen ei ole yksiselitteistä ratkaisua. Tallin toimintaympäristö, sijainti ja ympäröivät resurssit vaikuttavat kullekin tallille sopivan lantaratkaisun valintaan. Hevosyrittäjien päätöksenteon tueksi tarvitaankin tietoa lantahuollon mahdollisuuksista ja konkreettisia esimerkkejä olemassa olevista ratkaisuista lantahuollon kehittämiseksi.

Innohorse – tallityökalun tavoitteena on tuoda helposti hevostoimijoiden ulottuville erilaisia lantahuollon ratkaisuja ja hyviä lantahuollon käytäntöjä. Asiaa lähestytään neljän teeman osalta: lannan keräys, varastointi, hyödyntäminen sekä tarharatkaisut. Jokaisen teeman osalta on ensin kuvaus aiheesta ja siihen liittyvistä osa-alueista.  Tämän jälkeen kustakin teemasta on kerrottu konkreettisia esimerkkejä ja yrittäjien kokemuksia Suomesta ja Ruotsista. Tiedot on kerätty haastatteluin ja kirjallisuudesta.

Lantahuollon tarkistuslista auttaa sinua kartoittamaan tallisi lantahuollon tilannetta. Kysymyslistoihin vastaamalla saat myös ehdotuksia lisätiedosta ja lainsäädännöstä, johon sinun kannattaa tutustua.

InnoEquine

 

Julkaisun sisältö edustaa julkaisijan näkemyksiä. Hallintoviranomainen ei vastaa hankkeen esittämästä sisällöstä. Sivuston kuvien kopiointi ehdottomasti kielletty.